File #2. Emakku Proklamator

Posted: Februari 1, 2012 in Sukir Student Community
Tag:, , , , ,

Saat ini gw kuliah di Universitas Negeri Malang, gw masih inget betul kata-kata emak gw dulu, “Le… emak bangga awakmu isok kuliah nang kunu saiki. UM iku unipersitas seng uwapik, wes duwe jeneng seng gede. Emak percoyo, lek awakmu mlebu nang kunu awakmu ga bakalan nyesel. Masa depanmu bakalan terjamin. Arek-arek seng kuliah nang kunu iku arek-arek pinter kuwabeh, pemikiranmu bakalan tambah maju lek gumbul arek model koyok ngunu. Seng cidek karo dosen ben nilaimu apik-apik, sopo eroh mene-mene isok diangkat dadi asdos. Bayarane lumayan, isok gawe nambah sangumu ben minggu, itung-itung karo ngrewangi emak. Emak iki single parent le, bapakmu wes ga onok. Emak mek pesen siji, jogoen klakuanmu nang kono, jogoen jenenge wong tuwomu seng karek siji iki. Ojok polah-polah lek nang kono, ojok katutan arek-arek seng gak genah. Malang iku kuto gede le, pergaulane bebas. Ilingo, kon dikuliahno karo emak adoh-adoh nang kono gawe golek ilmu, gak gawe ngurusi wedokan. Ojok mbajol ae lek nang kono, ngentek-ngentekno duwek. Rokokanmu kurangono, emanen dodomu. Kon jek enom, masa depanmu jek dowo. Ojok niru emak, nyesel awakmu engkok. Emak ngunu biyen nakal, yo rokokan yo sembarang kalir. Akhire saiki pas tuwek e gelek loro-loroen. Kon gelem ta tuwekmu mene loro-loroen koyok emak ngene? Ga gelem kan? Mangkane, ndang dikurangi nyedot bulok knalpot iku, ga nok gunane. Ngertia kon seng diomongno emak iki? Jok dlolap-dlolop ae koyok ketek ketolop lek dikandani wong tuwo iku…”

“enggeh-enggeh mak, ngerti kulo niki!”

”yowes lek ngunu, pinter! Oiyo, gak usah ngekos-ngekosan, gak mampu emak biayane. Meloko mbahmu ae ndek temenggungan, lumayan, mangan gratis, klambi diumbahno, pijetono sikile diluk ae loh pasti lak dikeki duwek awakmu engkok. Ilingo, precilmu biyen yo mbahmu iku seng ngemong awakmu,seng ndulang, seng ngganti katokmu lek ngompol, seng nambani pas bokongmu kremien, dadi ga usah nggolek-nggolek alas an gawe ga gelem. Paham a?”

“enggeeeh maakkk… niki loh kulo ngrungokno teros ket maenk!”

“pinter! Jek iling a pesen-pesen e emak seng sakmunu akeh e iku maenk?”

“…”

“@*(<*&!!??//!@$%_+(*)&^%?!!!”

Nb: C.E.R.E.W.E.T.!!!

Emakku Proklamator

Emak Gw gaul bro ...

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s